Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xi Jinping merge în Hong Kong pentru a marca 25 de ani de la retrocedarea orașului

Newsweek
Xi Jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping va participa la o ceremonie în Hong Kong pentru a sărbători 25 de ani de la retrocedarea oraşului către China, a anunţat sâmbătă agenţia de presă de stat Xinhua, potrivit mediafax.

Xi Jinping va participa, de asemenea, la inaugurarea următoarei administraţii din Hong Kong, a precizat Xinhua, într-o călătorie care va marca prima sa ieşire din China continentală de la începutul pandemiei, scrie France 24.

„Preşedintele Xi Jinping va participa la o reuniune de celebrare a celei de-a 25-a aniversări a revenirii Hong Kong-ului la patria mamă”, a relatat Xinhua.

„Xi, care este şi secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez şi preşedinte al Comisiei Militare Centrale, va participa, de asemenea, la ceremonia de inaugurare a celui de-al şaselea mandat al guvernului din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong”, a adăugat aceasta.

Xi a vizitat ultima dată fosta colonie britanică în 2017 pentru a depune jurământul liderului oraşului, Carrie Lam, şi este un obicei ca liderii chinezi să călătorească în oraş pentru datele cheie ale aniversărilor de predare-primire.

Însă focarele de coronavirus atât în China continentală, cât şi în Hong Kong au generat întrebări cu privire la faptul dacă Xi ar risca să călătorească în oraş, în condiţiile în care Beijingul rămâne angajat într-o strategie „zero-Covid”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.