Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xi Jinping, mesaj de susținere petru aliatul nord-coreean

Newsweek
Xi Jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat luni că ţara sa este pregătită să colaboreze cu Phenianul pentru a ''menţine pacea şi stabilitatea'' în Peninsula Coreeană, potrivit unui mesaj adresat liderului nord-coreean Kim Jong Un şi difuzat de presa de stat, relatează AFP, notează Agerpres.

Declaraţiile preşedintelui chinez, transmise în cursul unei convorbiri cu ambasadorul Coreei de Nord în China, survin la scurt timp după vizita la Seul a doi înalţi oficiali americani, secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin, evenimente care au provocat indignare în Coreea de Nord.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a avertizat că nu îşi va schimba poziţia faţă de Statele Unite atât timp cât nu vor renunţa la ''politica lor ostilă'' faţă de Phenian, în timp ce cei doi oficiali americani se aflau la Seul, în cadrul unui turneu menit să consolideze legăturile Washingtonului cu partenerii săi tradiţionali din Asia, în faţa Coreei de Nord şi a influenţei crescânde a Chinei.

Kim Jong Un a transmis, de asemenea, un mesaj către Xi Jinping - prin intermediul ambasadorului nord-coreean, a indicat Xinhua. El a exprimat ''poziţia fermă'' a ţării sale pentru a consolida relaţiile dintre cele două state.

Acest schimb de declaraţii, primul raportat între cei doi lideri din ianuarie, survine după discuţiile SUA-China în Alaska, primele de la alegerea noului preşedinte american Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.