Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

XTB, în topul companiilor fintech cu cea mai rapidă creștere din Europa, potrivit Financial Times 1000

xtb

XTB, o companie fintech care oferă investitorilor acces instantaneu la piețele financiare prin intermediul unei platforme online și al unei aplicații mobile, a fost inclusă de Financial Times în topul companiilor cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Lista anuală realizată de Financial Times cu cele 1000 de companii care au înregistrat cea mai rapidă creștere din Europa (FT1000) reprezintă o recunoaștere a organizațiilor de top, având în vedere performanțele financiare și creșterea organică a veniturilor.

XTB, în topul companiilor fintech cu cea mai rapidă creștere din Europa

Clasamentul, aflat la a opta ediție, este întocmit de Statista și prezintă companiile ce au obținut cea mai mare creștere anuală compusă a veniturilor (CAGR) din 2019 până în 2022. CAGR-ul minim necesar pentru a fi inclus în această listă a fost de 36,3%. Pentru XTB, valoarea CAGR a fost de 82.1%.

Includerea în acest clasament reprezintă rezultatul dezvoltării noastre din ultimii ani. Mai important este faptul că am reușit nu numai să înregistrăm o creștere spectaculoasă, ci și să transformăm aceste rezultate în profituri durabile . Pandemia nu numai că a dus la o volatilitate fără precedent pe piețele globale, dar a schimbat și modul în care clienții noștri investesc în întreaga lume”, a declarat Omar Arnaout, CEO al XTB.

Inflația în creștere, împreună cu tensiunile geopolitice, au motivat noi grupuri de clienți să identifice interes pe piețele financiare, în căutarea unor oportunități de protecție a capitalului și de securitate financiară. Întrucât am investit masiv în dezvoltarea produselor și a tehnologiei, am putut oferi clienților noștri o poartă de acces convenabilă către piețele financiare, permițându-le să își investească economiile prin intermediul aplicației noastre XTB”, a declarat Irina Cristescu, general manager XTB România.

Fiind o companie recent adaugată pe listă, XTB s-a clasat pe locul 28 în topul campionilor europeni privind cea mai rapidă creștere, în categoria Fintech, servicii financiare și asigurări. În clasamentul general al Financial Times, XTB s-a clasat pe locul 335. Dintre companiile poloneze incluse în această listă, XTB s-a clasat pe locul al doilea în categoria Fintech și pe locul 20 în clasamentul general.

***

Despre XTB

XTB este o companie fintech globală care oferă investitorilor individuali acces instantaneu la piețele financiare din întreaga lume prin intermediul unei platforme inovatoare de investiții online și al aplicației mobile XTB. Înființată în Polonia în 2002, în prezent sprijinim peste 935.000 de clienți la nivel global în realizarea ambițiilor lor de tranzacționare.

La XTB, ne angajăm în dezvoltarea continuă a platformei de investiții online care permite clienților noștri să tranzacționeze peste 5.900 de instrumente, inclusiv acțiuni, ETF-uri, CFD-uri bazate pe perechi de valute, mărfuri, indici, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Odată cu lansarea recentă a unui produs de investiții pasive pe termen lung - Planurile de investiții, clienții noștri pot acum să deblocheze potențialul în creștere al ETF-urilor și să își diversifice eficient portofoliile. Pe piețele cheie XTB, oferim rate ale dobânzii pentru fondurile neinvestite, permițând investitorilor' să își pună banii la lucru și să beneficieze chiar și atunci când nu investesc activ.

Platforma noastră online este o destinație de top nu numai pentru investiții, ci și pentru analiza și educarea pieței. Oferim o bibliotecă extinsă de materiale educaționale, videoclipuri, webinarii și cursuri pentru a ne ajuta clienții să devină investitori mai buni, indiferent de experiența lor în tranzacționare. Echipa noastră de servicii pentru clienți oferă asistență în 18 limbi și este disponibilă 24/5 prin e-mail, chat sau telefon. Odată cu lansarea recentă a unui produs de investiții pasive pe termen lung - Planurile de investiții, clienții noștri pot acum să deblocheze potențialul în creștere al ETF-urilor și să-și diversifice eficient portofoliile. Pe piețele cheie XTB, oferim rate ale dobânzii pentru fondurile neinvestite, permițând investitorilor' să își pună banii la lucru și să beneficieze chiar și atunci când nu investesc activ.

În peste două decenii de activitate pe piețele financiare, am înființat 12 birouri în întreaga lume, inclusiv în Polonia, Marea Britanie, Germania, România, Spania, Republica Cehă, Slovacia, Portugalia, Franța, Chile și Dubai. Din 2016, acțiunile XTB sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia. Suntem reglementați de cele mai mari autorități de supraveghere din lume: Autoritatea de Conduită Financiară, Autoritatea Poloneză de Supraveghere Financiară, Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă din Cipru și Comisia pentru Servicii Financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.