Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yair Lapid spune că Israelul 'nu va schimba' statu quo-ul pe Esplanada Moscheilor

Yair Lapid

Israelul ''nu va schimba'' statu quo-ul pe esplanada Moscheilor din Ierusalim, potrivit căruia musulmanii se pot ruga în acest loc sfânt, dar nu şi credincioşii altor religii, a declarat duminică şeful diplomaţiei israeliene, Yair Lapid, relatează AFP.

''Israelul menţine statu quo-ul şi nu îl va schimba'', a afirmat Yair Lapid, după zile de violenţe pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, considerat şi cel mai sfânt loc al iudaismului sub numele său de Muntele Templului, potrivit Agerpres.

În cursul ultimei săptămâni, mai mult de 200 de persoane, în majoritate palestinieni, au fost rănite în ciocnirile produse în interiorul şi în jurul Esplanadei Moscheilor, care au dus şi la tiruri de rachete lansate de grupări armate palestiniene dinspre Fâşia Gaza spre Israel, şi la lovituri israeliene ca represalii împotriva enclavei palestiniene cu 2,3 milioane de locuitori.

Prezenţa în timpul Ramadanului a numeroşi evrei - care pot vizita locul în anumite condiţii şi la ore precise, fără a se ruga acolo, conform statu quo-ului în vigoare - şi desfăşurarea de poliţişti israelieni au fost larg percepute de palestinieni şi de mai multe state din regiune drept o 'provocare'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.