Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yanis Varoufakis lansează, pe 9 februarie, o "mişcare paneuropeană" pentru "democratizarea

Yanis-Varoufakis

Fostul ministru grec de finanţe Yanis Varoufakis a anunţat marţi seară că va lansa pe 9 februarie, la Berlin, o "mişcare paneuropeană" pentru "democratizarea UE", relatează AFP. 

"Lansăm împreună cu alţii, pe 9 februarie, o tentativă utopică de a crea o mişcare paneuropeană", "cu un slogan simplu: democratizarea UE", a confirmat fostul ministru într-un interviu acordat postului grec de televiziune Skai, întrebat în legătură cu acest proiect despre care a amintit în alte media europene. 

Miza este de a răspunde la "criza europeană care dărâmă Europa". În opinia sa, criza greacă decurge din aceasta şi "nu poate fi rezolvată" în cadrul negocierilor dintre Atena şi creditorii săi, "chiar dacă Dumnezeu ar prim-ministru" al acestei ţări. 

Formaţiunea, numită DiEM (Democracy in Europe - Movement), urmează să fie inaugurată oficial la Berlin, oraş văzut ca inima Europei, după cum a scris pe blogul său Yanis Varoufakis, devenit simbol al luptei împotriva austerităţii reprezentate în cadrul UE de omologul său german Wolfgang Schaeuble. 

Fostul ministru vedetă din primul guvern elen al stângii radicale a declarat recent pentru postul elveţian de televiziune RTS că la reuniunea din capitala Germaniei va participa, de asemenea, fostul ministru socialist francez al redresării productive Arnaud Montebourg. 

Bestie neagră a Eurogrupului în timpul celor şase luni de negocieri înverşunate între Grecia supraîndatorată şi creditorii săi, Yanis Varoufakis a demisionat pe 6 iulie din guvernul condus de Alexis Tsipras, la o zi după ce grecii au respins masiv planul de redresare impus ţării lor de UE şi FMI.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.