Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yemen: Cel puţin 42 de morţi în atentate revednicate de SI

yemen

Cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa luni într-o serie de atentate sinucigaşe revendicate de gruparea Statul Islamic (SI) împotriva unor militari într-un fost bastion Al-Qaida din Yemen, potrivit unui oficial cu rang înalt din cadrul serviciilor medicale, citat de AFP. 

Oraşul "Al Mukalla a cunoscut cinci atentate sinucigaşe în patru cartiere", a declarat Ahmed Saeed bin Breyk, guvernatorul provinciei Hadramawt cu reşedinţa în această localitate. Al Mukalla s-a aflat în mâinile organizaţiei Al-Qaida până în aprilie înainte de a fi cucerită de forţele proguvernamentale. 

SI, organizaţie ultraradicală concurentă Al-Qaida, a revendicat aceste atacuri sinucigaşe, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste, SITE. 

Şeful serviciilor medicale din provincia Hadramawt, Riad al-Jalili, a declarat că în aceste atacuri au murit 33 de soldaţi, o femeie şi un copil, iar alte 25 de persoane au fost rănite. 

Trei atentate cu bombă au vizat simultan puncte de control din oraşul-port la Oceanul Indian la apusul soarelui, în timp ce militarii rupeau postul Ramadanului, a informat un responsabil din cadrul serviciilor de securitate. 

În primul atac, un kamikaze pe motocicletă i-a întrebat pe soldaţi dacă poate să rupă postul alături de ei, înainte de a se arunca în aer, a spus el. 

În alte două cartiere ale oraşului, doi kamikaze s-au apropiat pe jos de soldaţi după care şi-au detonat centurile explozive. 

La scurt timp, doi kamikaze au lansat un atac la intrarea într-o tabără a armatei, potrivit responsabilului din cadrul serviciilor de securitate.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.