Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yoshimi Yamashita a intrat în istorie

Japoneza Yoshimi Yamashita a intrat în istorie sâmbătă, după ce a condus primul trio 100% feminin de arbitri la un meci din campionatul masculin de fotbal al Japoniei (J-League), informează AFP.

Yanashita a arbitrat partida dintre campioana en titre, Yokohama F. Marinos, şi formaţia Nagoya Grampus (scor 1-1), avându-le ca asistente pe compatrioatele sale Makoto Bozono şi Naomi Teshirogi, conform Agerpres.

Anul trecut, în septembrie, Yoshimi Yamashita a devenit prima femeie-arbitru care a condus un meci din prima divizie a J-League şi a fost una dintre cele trei femei care au figurat pe lista cu 36 de arbitri la Cupa Mondială masculină.

Ea nu s-a aflat la centru la niciunul dintre meciurile disputate la turneul final din Qatar, dar a fost al patrulea arbitru în şase partide din primul tur al CM 2022.

Yamashita, Bozono şi Teshirogi s-au făcut remarcat şi anul trecut, când au arbitrat un meci masculin din Liga Campionilor Asiei.

Trio-ul nipon este înscris pe lista arbitrilor şi asistenţilor pentru Cupa Mondială feminină programată în această vară în Australia şi Noua Zeelandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.