Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Yvette Broch, unul dintre cei mai buni pivoți din lume, a semnat cu CSM Bucureşti

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial, transferul pivotului olandez Yvette Broch, care a semnat un contract pentru următoarele două sezoane.

Născută pe 23 decembrie 1990, Yvette Broch are un palmares impresionant şi este considerată una dintre cele mai bune jucătoare pe postul său din lume, potrivit agerpres.ro.

Yvette Broch a debutat în handbalul olandez la HV Quintus, echipă din oraşul Kwintsheul. După doi ani a urmat transferul la VOC Amsterdam, pentru care a evoluat timp de un sezon. Tot un sezon a jucat pentru formaţia spaniolă Balonmano Alcobendas, după care a plecat la Metz Handball. În cei patru ani petrecuţi la Metz, Yvette Broch a cucerit două titluri de campioană (2013, 2014), dar şi titlul de cel mai bun pivot al sezonului 2014-2015, când gruparea franceză a încheiat competiţia internă pe locul secund.

În 2015, Broch a semnat cu Gyori Audi ETO KC, în tricoul căreia a câştigat trei titluri şi două Cupe ale Ungariei, precum şi două Ligi ale Campionilor. Yvette Broch s-a aflat în lotul campioanei Ungariei la triumful echipei CSM Bucureşti din sezonul 2015-2016 al EHF Champions League.

După despărţirea de Gyor, pivotul olandez a luat o pauză competiţională, apoi s-a întors la Metz, de unde a venit la CSM Bucureşti.

Yvette Broch, care a ocupat locul secund în sezonul 4 al cunoscutul concurs Holland's Next Top Model, a cucerit cu naţionala Olandei trei medalii: argint la Campionatul Mondial din 2015 (Danemarca), bronz la Campionatul Mondial din 2017 (Germania) şi argint la Campionatul European din 2016 (Suedia).

Broch este a doua olandeză transferată de CSM Bucureşti pentru sezonul viitor, după portarul Tess Wester.

CSM a anunţat anul acesta patru transferuri pentru sezonul viitor, dintre care trei jucătoare norvegiene - portarul Marie Davidsen (Thuringer HC), extrema dreapta Malin Larsen Aune şi interul stânga Emilie Hegh Arntzen, ultimele două aduse de la Vipers Kristiansand. CSM a adus şi pivotul muntenegrean Ema Ramusovic (Buducnost Podgorica). De asemenea, extrema dreapta spaniolă Carmen Dolores Martin Berenguer şi-a prelungit contractul.

CSM Bucureşti se va despărţi la finalul sezonului de mai multe jucătoare, fiind confirmate plecările unora dintre ele, precum pivoţii Crina Pintea (Gyor), Dragana Cvijic (Krim), portarul Denisa Dedu şi interul stânga Gabriela Perianu (la CS Rapid), interul stânga Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica), portarul croat Jelena Grubisic etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.