Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zaharova merge la New York - Controversata purtătoare de cuvânt a MAE rus a primit viză pentru SUA

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că a primit o viză americană pentru a participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite de la New York.

"Da, mi-au dat o viză", a spus ea, răspunzând joi la o întrebare în acest sens la postul de televiziune "Solovyov Live", potrivit agenției Tass.

Diplomatul a precizat că SUA au eliberat vize pentru unii membri ai delegației ruse, în special pentru ministrul rus de externe Serghei Lavrov și persoanele care îl însoțesc, însă problema obținerii vizelor pentru restul delegației nu a fost încă rezolvată.

"Puteți face ce vreți, puteți construi orice fel de bariere, puteți construi granițe, dar noi vom merge în continuare înainte", a subliniat Zaharova. "Dacă nu ne vor lăsa să intrăm în acest fel, vom lua în considerare alte căi. Nu există nicio diferență. Nu putem fi rătăciți, nu avem nevoie să fim obstrucționați nici în interior, nici în exterior."

Reprezentantul permanent al Rusiei la Națiunile Unite, Vasili Nebenzia, a declarat miercuri jurnaliștilor că Statele Unite nu au eliberat încă vize pentru majoritatea membrilor delegației ruse care se îndreaptă spre săptămâna la nivel înalt a Adunării Generale a ONU. În același timp, diplomatul a îndemnat să nu se speculeze dacă acest lucru ar putea duce la absența delegației ruse la eveniment.

Anterior, Ministerul rus de Externe a declarat pentru Tass că șeful ministerului și mai mulți membri ai delegației ruse la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU au primit marți vize americane pentru a călători la New York, unde se află sediul organismului mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.