Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zajunîi reacționează dur după ce a fost găsit un dispozitiv de ascultare în biroul său: 'E ca o declarație de război!'

valeri sef stat major

Zajunîi reacționează dur după ce a fost găsit un dispozitiv de ascultare în biroul său: 'E ca o declarație de război!'

Un dispozitiv de ascultare a fost descoperit într-unul dintre viitoarele birouri ale comandantului-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, au anunţat duminică serviciile de securitate de la Kiev, precizând totodată că dispozitivul "nu era operaţional" (mai multe, aici). Gestul e văzut de Zalujnîi drept o „declarație de război”.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeriy Zaluzhnyi, a declarat într-un interviu acordat RBC-Ucraina că el consideră dispozitivele găsite în biroul său drept „ca un război". Potrivit acestuia, dispozitivele de ascultare au fost găsite nu numai asupra lui, ci și asupra angajaților săi.

Zalujnîi a mai spus că încăperea în care a fost găsit dispozitivul nu este biroul său permanent, ci doar unul dintre locurile în care lucrează comandantul-șef. "Această cameră a mai fost folosită înainte. Dar pauza a fost destul de semnificativă. Prin urmare, a fost doar pentru întâlnirea mea, se pare că se pregăteau deja", a spus el ca răspuns la întrebarea unui jurnalist dacă informațiile care constituie „secret de stat” ar putea fi discutate în birou.

Întrebat de un jurnalist dacă vreunul dintre angajații Statului Major General ar fi putut face acest lucru, Valeriy Zaluzhnyi a răspuns: „Orice este posibil. Ancheta va dovedi tot."

Context

În calitate de comandant-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi decide asupra cursului general al operaţiunilor de pe front, sub autoritatea preşedintelui Volodimir Zelenski.

Presa ucraineană şi străină au raportat în ultimele luni tensiuni crescânde între Zelenski şi Zalujnîi, pe fondul eşecului contraofensivei de vară a forţelor Kievului şi al prăbuşirii sprijinului occidental.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 şi controlează acum aproape o cincime din teritoriul acestei ţări, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.