Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zbor misterios în Belarus - Un avion guernamental rus a fost pentru scurt timp la Minsk

Operation World
Belarus

Un avion al Rusiei folosit de obicei de înalte oficialităţi guvernamentale, inclusiv de şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), a efectuat un zbor dus-întors în Belarus, aterizând la Moscova la primele ore ale zilei de miercuri, arată date de monitorizare a traficului aerian, informează Reuters potrivit Agerpres.

Acest zbor a avut loc în condiţiile în care Republica Belarus, aliat apropiat al Federaţiei Ruse, este cufundată într-o profundă criză politică, cu mii de oameni protestând împotriva a ceea ce ei consideră a fi alegeri prezidenţiale fraudate, la 9 august.

Protestatarii i-au cerut lui Aleksandr Lukaşenko, aflat la conducerea Belarus din 1994, să se retragă de la putere, însă acesta a refuzat, afirmând că ei sunt parte a unui plan de destabilizare a ţării susţinut din exterior.

Datele de monitorizare a traficului aerian arată că avionul, un Tupolev Tu-214, a zburat de la Moscova la Minsk marţi, după care s-a întors la Moscova la primele ore ale dimineţii de miercuri.

În prezent atenţia este concentrată asupra modului în care Rusia va răspunde la cea mai mare criză politică din fosta republică sovietică vecină, după cea din 2014 din Ucraina, când Moscova a intervenit militar după ce liderul prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere de proteste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.