Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zborurile pe aeroportul londonez Gatwick, reluate după soluţionarea problemei la sistemul de control al traficului

http://www.airliners.net
avion A380 Airbus Emirates

Zborurile pe aeroportul Gatwick, din sudul Londrei, au fost reluate miercuri seara, după o suspendare de aproximativ 2 ore, cauzată de o problemă de control al traficului aerian, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"O problemă a sistemului de control al traficului aerian în turnul de control de la Gatwick a determinat suspendarea zborurilor de la 17:08 la 19:00", a anunţat un purtător de cuvânt pe pagina de internet a aeroportului, la puţin timp după ora locală 19:00 (18:00 GMT). "Zborurile au fost reluate, dar călătorii sunt rugaţi să verifice orarul zborurilor cu companiile lor aeriene înainte de a se deplasa la aeroport", a precizat informarea oficială.

Citește și: Codrin Ștefănescu a IZBUCNIT pe Raportul GRECO: 'Concluzie ilogică și bizară. Bine că nu ne cer să ne desființăm'

Traficul a început să fie reluat progresiv la Gatwick, "dar va mai dura ceva timp", a scris pe Twitter organismul european care asigură securitatea traficului aerian, Eurocontrol.

Anterior, aeroportul anunţase că lucrează cu Air Navigation Solutions (ANS), o companie privată care gestionează deplasarea avioanelor pe aeroport, pentru rezolvarea problemei "cât mai rapid posibil" prezentând, totodată, scuze călătorilor pentru neplăcerile provocate.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cele mai folosite medicamente poate fi fatal! Cum îți dai seama că ai o intoleranță la aspirină

Pista aeroportului Gatwick, al doilea ca importanţă din Regatul Unit, a mai fost închisă timp de 36 de ore în luna decembrie, după ce în zonă au fost semnalate drone. Incidentul a afectat atunci 140.000 de călători şi l-a costat 15 milioane de lire sterline pe operatorul de transport low-cost EasyJet, care este foarte activ pe acest aeroport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.