Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Congo: Se dorea a fi un concert de poveste. 11 morți la show-ul susținut de Fally Ipupa

reuters.com
congo

Oamenii sosesc pentru a asista la concertul cântărețului congolez Fally Ipupa, pe stadionul Martyrs din Kinshasa, Republica Democrată Congo, anuntă reuters.com. Unsprezece persoane au fost ucise sâmbătă, inclusiv doi ofițeri de poliție, într-o busculadă la un concert pe un stadion supraaglomerat din Kinshasa, susținut de Fally Ipupa, a declarat ministrul de interne.

Stadionul Martirilor din capitală a fost umplut peste capacitatea sa de 80.000 de persoane, iar o parte din mulțime a sfârșit prin a forța intrarea în secțiunile VIP și rezervate, au declarat reporterii Reuters prezenți la concert.

Poliția a înregistrat "11 decese, dintre care 10 ca urmare a sufocării și a strivirii, și șapte spitalizări", a precizat ministrul Daniel Aselo Okito într-un comunicat.

Forțele de securitate au tras anterior cu gaze lacrimogene pentru a încerca să disperseze mulțimea violentă de pe străzile din fața stadionului, unde mulți se adunaseră înaintea concertului lui Ipupa, născut în Kinshasa, care a fost aclamat în Republica Democrată Congo, în Europa și în alte părți.

Numărul final de participanți din interiorul stadionului a depășit cu mult numărul pe care personalul de securitate de stat și privat prezent putea să-l controleze.

Ipupa a declarat că a aflat despre decese abia duminică dimineața, când s-a trezit după spectacolul său. "Mă doare. Sunt din Kinshasa și, bineînțeles, împărtășesc durerea familiilor", a declarat el într-un interviu pentru Reuters.

În 2020, poliția franceză a evacuat gara Gare de Lyon din Paris, după ce oamenii au dat foc în apropiere, în semn de neliniște înainte de un concert programat de Ipupa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.