Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece ani de la înființarea SMURD Harghita - Aproape 17.000 persoane aflate în dificultate au primit asistență medicală

Telegraf
smurd centru mobil paramamedici

Aproape 17.000 de persoane aflate în dificultate au fost asistate medical de Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Harghita, în cei zece ani de la operaţionalizare, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în data de 12 iulie s-au împlinit zece ani de la operaţionalizarea serviciului, iar în primii ani de existenţă a SMURD în judeţul Harghita se observă o creştere progresivă a numărului anual de cazuri, de la 686 de intervenţii, în primul an de la înfiinţare, la 1.740 de cazuri, doar de la începutul acestui an.

"Salvatorii harghiteni au demonstrat, în cei 10 ani de existenţă SMURD, că au pus în slujba cetăţenilor întreaga pricepere dobândită în urma programelor de pregătire profesională, făcând mereu dovada profesionalismului, promptitudinii şi empatiei, în cele 16.151 misiuni de acordare a primului ajutor calificat, 16.616 persoane aflate în dificultate fiind asistate medical, dintre care 15.323 adulţi şi 1.293 copii", se precizează în comunicatul menţionat.

La momentul actual, în dotarea ISU Harghita sunt zece ambulanţe SMURD.

"Intervenţiile zilnice sunt asigurate de către cinci ambulanţe tip B2, încadrate cu câte un echipaj de prim ajutor calificat. În sprijinul acestora, în cazul unor misiuni complexe, pot fi alocate o autospecială de transport personal şi victime multiple, o ambulanţă tip C1 şi 3 autospeciale de descarcerare, dintre care una de descarcerare grea, dispuse în subunităţile de intervenţie ale inspectoratului", mai arată sursa citată.

Biroul de Presă al ISU Harghita a mai subliniat că intervenţiile la care sunt solicitate echipajele SMURD includ toate urgenţele ce pun în pericol imediat viaţa persoanelor, cum ar fi accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stop cardio-respirator, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute precum şi accidente cu victime multiple.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.