Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece cetățeni români care trebuiau să fie evacuați din Gaza nu au mai fost găsiți

NAE
romani evacuati fasia gaza

93 de români și familiile lor au reuşit să plece din Gaza. Au ajuns în Egipt şi se îndreaptă spre Aeroportul din Cairo, de unde vor fi aduşi în România pe cale aeriană. Alți 51 de oameni așteaptă evacuarea.

Formalitățile de ieșire din Gaza ale celor aproximativ 100 de români au durat foarte mult. Ei ar fi trebuit, după planurile inițiale ale MAE, să fie deja la această oră la București.

Procedura de verificare a actelor de către autoritățile egiptene și israeliene au fost îngreunate de faptul că mai mulți cetățeni nu aveau documentele complete – fie nu aveau pașapoarte, fie la aveau expirate, potrivit Observator.

În aceste condiții, reprezentanții ambasadei României la Cairo, alături de oficialii români din Israel, au făcut toate diligențele pentru ca documentația să fie completă, dar acest proces a durat cam o zi.

În plus, cam 10 din cei 103 români aflați pe listele de tranzit nu s-au prezentat la punctul de întâlnire din Rafah.

Au încercat diplomații români să ia legătură cu ei, dar nu a fost posibil, așa că în avionul de București se vor afla 93 din cei 103 cetățeni români.

Ei au plecat dimineața din Rafah cu două autocare și ar trebui să ajungă în orele prânzului în Cairo. Pentru ei România a pregătit o cursă specială, un avion din București îi va prelua și spre seară sau la noapte îi va aduce în țară.

Fiind cursă specială, e posibil să aterizeze la Baza Militară 90, pentru a nu intra în circuitul civil de verificare – ce ar dura mai mult în cazul lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.