Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Zece comici mititei', debutul literar al lui Van Levante

scriitor

Debutul briliant al lui Van Lente este un omagiu adus epocii de aur a romanelor polițiste.

Americanul Fred Van Lente, născut în 1972, și-a făcut studiile la universitatea din Syracuse, este scriitor, la început a publicat romane grafice și a scris mai multe scenarii, lucrând pentru compania Marvel Comics. În 2014 a scris o piesă de teatru apreciată, împreună cu soția sa, iar în 2017 a debutat cu acest roman, socotit de toată lumea ca un omagiu adus Agathei Christie, potrivit Mediafax

Scriu editorii români: „Debutul briliant al lui Van Lente este un omagiu adus epocii de aur a romanelor polițiste și, în același timp, o satiră extrem de contemporană a lumii show-businessului. Romanul începe, cum altfel, atunci când nouă comedieni mai mult sau mai puțin cunoscuți sunt invitați să participe la o reuniune, pe proprietatea aflată pe o insulă a legendarului actor de comedie de la Hollywood Dustin Walker. Din grup fac parte fostul prezentator al unei emisiuni TV, un instructor de improvizație scăpătat, un comedian din popor ridicol de bogat și o vedetă din Vegas trecută de prima tinerețe. Cei nouă sosesc pe mare pentru a descoperi că toate clădirile de pe insulă sunt complet părăsite. Izolați, fără semnal la telefon sau internet, curând vor fi uciși rând pe rând. Dar cine face asta și de ce?”

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Îndată ce debarcă pe insulă, oaspeților li se întâmplă lucruri neplăcute și stranii. Descoperă că pe insulă pe care nu există telefon fix și nici semnal pentru niciun telefon mobil, iar parola wi-fi primită de asistenta gazdei e eronată; nu există vreo posibilitate de a comunica cu continentul; pe insulă nu se află niciun administrator, funcționar sau servitor, invitații fiind absolut singuri. Nu există nicio barcă sau alt mijloc de deplasare cu care să plece de pe insulă. Casa în care sunt găzduiți are o arhitectură stranie. Unul dintre personaje „o luă înainte să le ajute să evite ușile ce se deschideau spre pereți sau scări care urcau, dădeau după un colț și se opreau brusc, precum și alte elemente arhitecturale care se voiau a fi hilare, adăugate de Dustin Walker când construise casa.”

Încep crimele. Și firește discuțiile interminabile, pentru invitații nu cred ce li se întâmplă. „Ascultați-mă până la capăt – dacă nu a otrăvit nimeni nimic și domnul Griffith era cu adevărat bolnav, adică dacă ar fi murit oricum? Și dacă s-a înțeles cu domnul Walker să-l ajute cu festa asat răutăcioasă pe care ne-o joacă, cu emisiunea lui specială de revenire, filmată cu camera ascunsă, așa că și-a pus singur otrava în băutură? Vreau să spun, ca să nu treacă printr-un declin lung și prin toată durerea și suferința prin care ar fi trecut familia lui. Așa că s-a sinucis.”

Din loc în loc în roman sunt inserate fragmente din showurile comendienilor, care dezvăluie esența fiecărei personalități.

Ce se întâmplă, vă lăsăm să descoperiți, e totuși o carte polițistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.