Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece deţinuţi au fost ucişi în Filipine după o tentativă de evadare ratată

pinoyfactsandtrivia.wordpress.com
filipine

Zece deţinuţi au murit într-o închisoare de la periferia Manilei, într-o posibilă tentativă ratată de evadare în care deţinuţii au încercat să ia ostatici, au anunţat vineri autorităţile locale, informează AFP. Deţinuţii, printre care doi chinezi, se aflau joi seara în biroul directorului închisorii din Paranaque City când a avut loc o explozie, provocând moartea acestora, a declarat Xavier Solda, purtătorul de cuvânt al Administraţiei penitenciare. Directorul închisorii a fost rănit.

După toate probabilităţile, explozia a fost provocată de o grenadă, a declarat Solda, precizând că la faţa locului a fost găsit şi un pistol. 'Primele investigaţii ne fac să credem că este vorba de o tentativă de evadare cu luare de ostatici', a adăugat el. Purtătorul de cuvânt al Administraţiei penitenciare a subliniat că deţinuţii ucişi erau criminali înrăiţi. Opt dintre ei - printre care şi cei doi chinezi - erau deţinuţi pentru trafic de stupefiante, iar alţi doi pentru furt. El a precizat că deţinuţii au cerut să aibă o întrevedere cu directorul închisorii, însă nu se ştie de ce acesta a acceptat acest lucru fără a avea gardieni lângă el.

'Singurul care ar putea clarifica acest caz este directorul, însă el a fost spitalizat şi este posibil să fie operat', a spus Solda. Această explozie intervine în situaţia în care noul preşedinte filipinez, Rodrigo Duterte, a lansat o amplă campanie de reprimare a criminalităţii, în special împotriva traficului de droguri. Campania s-a materializat în uciderea a sute de suspecţi în plină stradă şi arestarea altor câteva mii, agravând şi problema privind suprapopularea din închisori, extrem de gravă în arhipelag, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.