Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece incendii cauzate de coşurile de fum necurăţate, în ultima perioadă; pompierii recomandă măsuri de prevenire

captura video
incendiu bucuresti sectorul 1
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat, pentru AGERPRES, că trei dintre aceste incendii s-au produs la unele apartamente de la etajele superioare, din blocuri de locuinţe aflate în municipiul Topliţa, unde încălzirea se face pe bază de lemne.

Incendiile se puteau extinde la acoperişurile blocurilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat, în urma intervenţiei rapide a pompierilor. De asemenea, nu a fost nevoie nici de evacuarea locatarilor din blocurile în cauză.

Potrivit sursei citate, un incendiu provocat de coşul de fum necurăţat s-a produs şi în noaptea de luni spre marţi şi la o locuinţă din localitatea Tulgheş, pompierii militari şi civili acţionând pentru stingerea acestuia.

Alina Ciobotariu a precizat că datorită intervenţiei prompte, pompierii au reuşit limitarea propagării flăcărilor la întreaga casă, "fiind afectate doar grinzile din lemn aflate în apropierea coşului de fum".

Întrucât este de aşteptat ca numărul unor astfel de incendii să crească, dacă nu se iau măsurile necesare, ISU Harghita atenţionează că burlanele şi coşurile de fum sunt generatoare de incendii şi în această perioadă, premergător sezonului rece, recomandă cetăţenilor "să desfăşoare, prin operatori specializaţi, acţiuni de verificare şi curăţare a acestora".

Totodată, se recomandă şi respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire, cum ar fi izolarea corespunzătoare a coşurilor de fum, pompierii punctând faptul că sunt interzise orice fel de improvizaţii la acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.