Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece intervenţii ale jandarmilor de alungare a urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână

jandarmi sarpe

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de zece ori, în ultima săptămână, pentru alungarea unor urşi a căror prezenţa a fost semnalată în mai multe localităţi, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, la dispeceratul instituţiei au fost primite zece apeluri, prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era anunţată prezenţa unor urşi în zona localităţilor Miercurea-Ciuc, Topliţa, Secuieni, Zetea, Săcel, Liban, Borsec şiLăzăreşti.

În doar două cazuri a fost nevoie de intervenţia efectivă a echipajelor de jandarmi, în restul situaţiilor animalele părăsind singure zonele în care au fost observate.

Potrivit sursei citate, un urs care se afla la într- o curte din Topliţa a fost alungat în pădure de jandarmi, iar la Borsec un urs s-a retras în zona împădurită, în momentul în care a ajuns echipajul de jandarmi la faţa locului.

De la începutul anului, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înregistrate 336 apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite.

În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie, care a rămas în zonă o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu este iminent.

În această perioadă, urşii produg pagube însemnate în lanurile de porumb siloz din Harghita, fiind înregistrare numeroase astfel de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.