Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece lei uciși în Kenya, pe fondul agravării conflictului dintre oameni și animalele sălbatice

Amboseli National Park
leul Kilimanjaro

Zece lei uciși în Kenya, pe fondul agravării conflictului dintre oameni și animalele sălbatice

Zece lei au fost uciși în sudul Kenyei săptămâna trecută, dintre care șase numai sâmbătă, în contextul în care conflictul dintre oameni și animale sălbatice se intensifică în regiune, potrivit Serviciului pentru animale sălbatice din Kenya (KWS), citat de CNN.

Acesta este „un număr neobișnuit de mare de lei uciși dintr-o dată”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al KWS pentru CNN.

Acesta vine după ce ecologiștii au anunțat uciderea unuia dintre cei mai bătrâni lei din Africa, Loonkiito, în vârstă de 19 ani, la începutul acestei săptămâni.

El s-a aventurat în afara unei zone protejate și a intrat într-un țarc pentru animale din cauza faptului că era „înfometat” și a fost ucis de proprietarul animalelor, potrivit organizației de conservare Lion Guardians.

Organizația a precizat că sfârșitul unei secete este de obicei marcat de o creștere a conflictelor dintre oameni și lei, deoarece prada sălbatică devine mai greu de vânat, iar proprietarii de animale sunt „deosebit de vigilenți” după ce au pierdut atât de multe animale. Kenya se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani.

Cei șase lei care au murit sâmbătă uciseseră 11 capre și un câine, a precizat sâmbătă KWS într-un comunicat de presă.

Toți leii făceau parte din ecosistemul Amboseli din comitatul Kajiado, un sit al rezervației biosferei UNESCO de lângă Muntele Kilimanjaro, potrivit ONU.

KWS a găzduit sâmbătă o întâlnire la care au participat localnici și oficiali guvernamentali pentru a discuta despre recentele ucideri.

„Discuțiile s-au axat pe explorarea modalităților de minimizare a riscului de conflict între oameni și animale sălbatice, inclusiv pe dezvoltarea unor sisteme de avertizare timpurie pentru a alerta comunitățile cu privire la prezența animalelor sălbatice în apropierea lor”, a precizat KWS.

„Discuțiile ulterioare s-au axat pe imaginea mai largă a explorării conflictului om-viață sălbatică în contextul mijloacelor de trai ale comunității și al împărțirii beneficiilor în vederea unei coexistențe armonioase în peisajele deschise ale comunității și ale vieții sălbatice”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.