Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece persoane au ajuns la spital din cauza căpuşelor

mcmedexpert.ro
capuse
"În garda de luni noapte au ajuns în urgenţă 10 astfel de pacienţi cu vârste cuprinse între 6 şi 70 de ani, atât bărbaţi, cât şi femei. Cu toţii aveau plăgi muşcate de căpuşe la nivelul membrelor inferioare sau superioare, după ce au fost la iarbă verde. Corpul căpuşelor era rămas la nivelul plăgii, extracţiile au fost făcute de medicul de gardă. Un bărbat şi o femeie au venit la UPU pentru că aveau căpuşa rămasă în regiunea genitală, ceea ce a făcut intervenţia dificilă. Ambele cazuri au fost rezolvate. Pacienţii au plecat la domiciliu cu recomandare de a urma tratament cu antibiotic", a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi.

Pacienţii au primit din partea medicilor şi recomandarea de a urmări evoluţia plăgii şi de acoperire cu antibiotic.

"Căpuşa trebuie extrasă cât mai rapid. Ea poate fi extrasă cu ajutorul unei pense şi de persoana care o identifică, însă fără a traumatiza zona, utilizând un dezinfectant simplu, care se găseşte în farmacie şi, de asemenea, cu spălarea zonei cu apă şi săpun. În cazul în care căpuşa rămâne în zona muşcată, atunci trebuie să apelăm la un medic. Fie medic de familie, fie din ambulatoriul de chirurgie sau cineva de la UPU", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu.

Conform sursei citate, există posibilitatea transmiterii mai multor boli infecţioase. Cele mai cunoscute sunt boala lyme şi encefalita de căpuşe, însă astfel de situaţii pot apare rar.

"Sunt foarte rare dar trebuie făcută o prevenţie. Cel mai bine ar fi să prevenim muşcătura de căpuşe prin purtarea unor haine adecvate, dacă se poate cu mânecă şi pantaloni lungi. Este dificil atunci când mergi la iarbă verde, dar este o măsură de prevenţie", a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.