Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zece primării vor face achiziţii proprii pentru produsele distribuite elevilor

Getty Images
elevi mască, școli

Zece primării din Bihor, din totalul celor 101, vor face achiziţii proprii pentru produsele distribuite elevilor prin "Programul pentru şcoli al României", a informat, miercuri, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ), potrivit Agerpres.

"Noi încurajăm ca primăriile să îşi asume desfăşurarea procedurilor şi achiziţia acestor produse, pentru că nu se poate să nu identifice în zona lor un producător de lactate, produse de panificaţie şi fructe. Procedurile sunt mult simplificate, produsele ar putea fi aprovizionate rapid şi ar ajunge pe masa elevilor proaspete în permanenţă. Am depins de publicarea Hotărârii de Guvern privind metodologia şi aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind rectificarea bugetară, iar lansarea licitaţiei pentru celelalte 91 de UAT-uri va fi în perioada următoare", a declarat vicepreşedintele CJ, Călin Gal, conform comunicatului de presă.

Cele 10 UAT-uri care şi-au asumat realizarea procedurilor aferente "Programului pentru şcoli al României" în perioada 2021-2023 sunt: Beiuş, Cociuba Mare, Dobreşti, Hidişelu de Sus, Lugaşu de Jos, Lunca, Oşorhei, Pietroasa, Şoimi şi Tărcaia.

CJ Bihor a aprobat recent, în şedinţa ordinară din 16 septembrie, derularea procedurilor de atribuire a contractelor sau a acordurilor-cadru pentru achiziţia produselor în "Programul pentru şcoli al României". CJ va organiza, astfel, procedurile pentru 91 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din 101, iar în perioada următoare va demara licitaţia publică pentru achiziţionarea produselor care se distribuie prin acest program pentru o perioadă de doi ani şcolari, respectiv 2021-2022 şi 2022-2023.

Finalizarea licitaţiei deschise pentru UAT Judeţul Bihor este prognozată în luna decembrie, dar pentru UAT-urile care şi-au asumat responsabilitatea derulării Programului pentru şcoli al României, licitaţia se poate finaliza mult mai rapid, întrucât procedura simplificată (pentru achiziţii de până la 1 milion de lei, fără TVA) şi achiziţia directă (până la 135.000 lei, fără TVA) presupun termene mai scurte şi proceduri simplificate.

"Totodată, aceste UAT-uri pot susţine dezvoltarea firmelor din zonă prin contractarea unor produse locale care vor ajunge proaspete şi la timp elevilor şi preşcolarilor beneficiari", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.