Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de ARESTĂRI la Bruxelles, în urma protestelor VIOLENTE inspirate de 'Vestele Galbene'

bruxelles jandarmi

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate după proteste violente inspirate de mișcarea "Vestelor Galbene" care au avut loc vineri la Bruxelles, în cursul cărora două mașini de poliție au fost incendiate, informează site-ul publicației The Financial Examiner, informează Mediafax.

Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care au aruncat cu pietre și alte obiecte înspre forțele de ordine.

Mai mult, protestatarii au răsturnat și incendiat două mașini de poliție.

Ilse Van De Keere, purtătoarea de cuvânt a Poliției din Bruxelles, a declarat că aproximativ 300 de persoane au participat la incidentele violente, până în acest moment fiind arestate aproximativ 60 de persoane sub acuzația de perturbare a ordinii publice.

Citește și: Trecutul tenebros al lui Dacian Cioloș: cum ar fi debutat, de fapt, pe scena politică

Mulți dintre protestatari aveau la ei obiecte considerate periculoase, inclusiv leviere și sprayuri cu piper, și purtau măști de gaze.

Mişcarea "Vestelor Galbene", care protestează faţă de majorarea preţurilor la carburanţi şi faţă de erodarea nivelului de trai din Franţa, a căpătat o amploare naţională în această țară și se pare că a inspirat proteste antiguvernamentale și în Belgia și Olanda, deși niciuna din cele două țări nu a propus majorarea taxelor pentru carburanți - scânteia care a provocat amplele manifestații de la Paris și din alte orașe franceze.

Sute de polițiști au fost mobilizați sâmbătă la Bruxelles după ce violențele de vineri. Mai mulți protestatari s-au strâns la Bruxelles în fața sediilor unor instituții ale Uniunii Europene, care sunt închise sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.