Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de case şi gospodării inundate şi două drumuri judeţene acoperite de ape

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din 12 case şi 40 de gospodării, în trei localităţi din judeţ, inundate în urma ploilor căzute în ultimele zile, iar circulaţia pe două drumuri judeţene se desfăşoară cu dificultate, a informat, joi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, cea mai afectată este comuna Băbăiţa, unde apa a pătruns în 12 case şi a inundat 35 de gospodării. Zeci de pompieri, reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Teleorman şi ai autorităţilor locale au fost mobilizaţi în zonă. S-au folosit 300 de saci cu nisip şi s-a acţionat cu motopompe şi autospeciale de primă intervenţie pentru evacuarea apei. Începând de joi dimineaţă, nivelul apei este în scădere, însă situaţia în zonă este atent monitorizată în continuare.

Citește și: Traficul rutier va fi restricționat în Capitală, pe durata evenimentelor 'Simfonia Apei' şi 'Street Delivery - Smart Cities'

Pompierii militari teleormăneni au intervenit şi în localităţile Bâscoveni şi Videle, pentru evacuarea apei din cinci gospodării inundate. 

Ploile au creat probleme şi pe două drumuri judeţene. Potrivit ISU Teleorman, în prezent sunt restricţii de circulaţie pentru autoturisme pe DJ 612, la intrare în comuna Băbăiţa, acolo unde apa, deşi în scădere, măsoară aproximativ 60 cm. În comuna Drăgăneşti-Vlaşca, râul Câlniştea, în creştere, a inundat DJ 503, apa de pe carosabil ajungând la circa 10 cm. 

Zonele afectate de inundaţii sunt atent monitorizate de autorităţi, care sunt pregătite să intervină în caz că situaţia o va impune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.