Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de evenimente vor avea loc în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru 'Poveşti' de la Alba Iulia

alba24.ro
Alba Iulia povesti

Zeci de evenimente - piese de teatru, lansări de carte, expoziţii, ateliere - vor avea loc între 15 şi 21 mai în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru "Poveşti" de la Alba Iulia, care beneficiază în acest an de un buget de peste 700.000 de lei, asigurat de Consiliul Judeţean, organizator alături de Teatrul de Păpuşi "Prichindel" Alba Iulia.

"Ne-a fost dor de acest festival. Ne bucurăm că l-am putut relua după aceşti doi ani (de întrerupere provocată de pandemie - n.r.). Am căutat să aducem spectacole bune, foarte bune, care să atragă publicul şi să ne bucurăm de o săptămână de teatru adevărat. Avem şi lansări de carte şi dialoguri", a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, secretarul literar al Teatrului de Păpuşi "Prichindel" Alba Iulia, Cristina Smadea.

La rândul său, managerul Teatrului de Păpuşi "Prichindel", Ioana Bogăţan, a spus că va fi o săptămână de teatru la Alba Iulia de care publicul trebuie să se bucure, cu peste 70 de evenimente, potrivit Agerpres.ro.

"Sunt şi din afara judeţului spectatori care îşi doresc să vină la acest festival. Sunt multe oraşe care nu beneficiază de un astfel de eveniment. 'Prichindel' este singurul teatru pentru copii care organizează un festival şi cu piese destinate adulţilor. Noi ne-am angajat la un festival mai mare pentru a suplini lipsa unui teatru dramatic şi a unei stagiuni (la Alba Iulia - n.r.). De asta am intervenit şi cu această secţiune pentru adulţi", a explicat Ioana Bogăţan.

Startul festivalului va fi dat în 15 mai, cu un spectacol dedicat celor mici, "Punguţa cu doi bani", de la Teatrul Puck din Cluj-Napoca şi se va încheia în 21 mai cu "Rosto", în regia lui Alexandru Dabija, de la Teatrul Act Bucureşti.

Printre cei care vor urca pe scenă în cadrul festivalului se vor afla Oana Pellea, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Mircea Rusu, Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu.

Festivalul este organizat încă de la prima ediţie, în 2006, cu sprijinul financiar al CJ Alba. La actuala ediţie, bugetul alocat a fost de 710.00 de lei, potrivit preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel.

"Avem mulţumirea că, şi prin acest festival, Alba Iulia a intrat în circuitul marilor activităţi şi evenimente culturale ale României", a spus Ion Dumitrel.

Preţul unui bilet porneşte de la 7 lei (pentru copii şi adolescenţi) şi ajunge la 28 de lei, pentru adulţi. Studenţii şi pensionarii vor plăti 14 lei pentru un bilet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.