Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de gospodării inundate şi mai multe drumuri impracticabile în urma codului roşu de fenomene periculoase

agerpres
isu inundatii

Zeci de gospodării au fost inundate şi mai multe poduri şi podeţe au fost distruse de viituri duminică, în urma unui cod roşu de inundaţii, în nordul judeţului Buzău, la acest moment fiind făcute eforturi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere şi a locuinţelor afectate, a anunţat conducerea Instituţiei Prefectului, potrivit Agerpres.

Pe DJ 203L, în raza comunelor Brăeşti şi Bozioru, două poduri au fost afectate de viituri, iar la Cozieni, trecerile peste râul Bălăneasa au fost smulse de ape.

"S-au făcut eforturi pentru ca astăzi întreaga comunitate de pe acea vale să revină la normalitate, eu am fost ieri pentru a mă asigura că putem interveni la o neaşteptată situaţie de urgenţă şi pentru a evalua situaţia reală. Cred că acea comunitatea a simţit că nu este singură şi că statul român îi este alături. Au fost refăcute acele treceri provizorii, sunt treceri pe tuburi toate, am văzut că din cele şapte treceri, pe două din ele lucrările sunt avansate, s-a turnat şi placa de suprabetonare, ar urma hidroizolaţia şi stratul de asfalt. Aşadar, eu cred că în vara asta lucrurile se pot apropia de normalitate, cel puţin în privinţa podurilor", a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, 20 de gospodării din comuna Cislău au fost inundate.

"În urma condiţiilor meteo manifestate pe parcursul zilei de ieri în judeţ, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei şi înlăturarea efectelor negative produse de inundaţii la 20 de gospodării pe raza localităţilor Bărăşti, Scărişoara şi Cislău. Pe parcursul intervenţiilor nu s-au înregistrat victime produse de situaţiile de urgenţă, acestea rezumându-se la distrugeri materiale", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu.

Alte trei familii din Cozieni au trebuit să se mute la rude după ce apele le-au inundat gospodăriile, autorităţile urmând să desfăşoare anchete sociale pentru a le putea ajuta financiar.

"Familiile au mers la rude şi se vor găsi soluţii, eu am vorbit ieri şi cu constructorul, sunt sigur că vor fi ajutaţi să îşi refacă rapid şi să treacă uşor peste necaz. Bineînţeles vom fi alături de ei, vom demara anchete sociale pentru a-i putea ajuta. Pe DN 10, zonele din Lunca Cislăului sunt consacrate cumva, există diametre destul de înguste acolo la două podeţe, chiar dacă 80-100 de centimetri ar putea părea generoşi la prima vedere, la ce ploaie a fost, totuşi cod roşu, natura îşi ia drepturile. La Cislău a fost rupere de nori, 20 de gospodării au primit ajutor în sensul evacuării apelor cu resursele ISU", a mai precizat Daniel Ţiclea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.