Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de hectare de culturi agricole și mai multe sectoare de drum, afectate de viituri în județul Neamț

IGSU
inundatii mures

Ploile torenţiale care au căzut în cursul zilei de sâmbătă au inundat mai multe gospodării şi terenuri agricole din trei comune, potrivit unui bilanţ provizoriu al Prefecturii Neamţ.

În comuna Secuieni au fost inundate 50 de hectare de culturi agricole iar 9 kilometri de drumuri comunale au fost afectaţi de viituri.

În comuna Icuşeşti au fost inundate 8 gospodării, 45 de hectare de culturi şi 18 hectare de păşune. De asemenea, mai multe sectoare de drum comunal şi judeţean, pe o distanţă totală de 8 kilometri, au fost inundate, relatează agerpres.

În comuna Văleni, viiturile au distrus aproape 4 kilometri de drum comunal şi au inundat mai multe culturi agricole, evaluarea pagubelor fiind în curs.

Vineri s-au înregistrat inundaţii şi în localităţile Costişa, Trifeşti, Icuşeşti, Stăniţa, Oniceni, Văleni, Boteşti şi Băluşeşti.

Judeţul Neamţ se află sub avertizare de Cod portocaliu de inundaţii valabil până duminică seară, la ora 21,00 iar cantităţile de precipitaţii prognozate vor fi de 60 - 70 de litri pe metru pătrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.