Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de imigranți ilegali au murit într-un container, doar 14 au supraviețuit

Operation World
Mozambic

Peste 60 de imigranţi ilegali provenind din Malawi au fost descoperiţi morţi marţi dimineaţă, probabil asfixiaţi, într-un container transportat de un camion interceptat în nord-vestul Mozambicului, a declarat o sursă sanitară locală, citată de France Presse, scrie Agerpres.

"Un camion venit din Malawi care transporta imigranţi ilegali, prezentaţi ca etiopieni, a fost controlat pe podul Mussacana, în provincia Tete", a indicat sub acoperirea anonimatului această sursă spitalicească.

"64 de persoane au fost găsite moarte. Doar 14 au supravieţuit", a adăugat aceeaşi sursă, precizând că "asfixierea este cauza probabilă a morţii lor".

Imaginile difuzate de televiziunea locală Miramar TV arată corpuri lipsite de viaţă îngrămădite într-un container pus pe o semiremorcă.

Mozambicul este considerat ca una dintre rutele preferate de migranţii clandestini, în special veniţi din Etiopia, care încearcă să ajungă în Africa de Sud şi principala sa metropolă Johannesburg, în speranţa de a găsi acolo un loc de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.