Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de infectați cu COVID-19 la Şantierul Naval Damen Galați

Pinterest
coronavirus

Un număr de 41 de cazuri noi de infecţie cu COVID-19 au fost înregistrate pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi, în ultima săptămână, a declarat marţi purtător de cuvânt al companiei, Corina Tuchilă.

Potrivit acesteia, de pe data de 22 iunie, s-au înregistrat 41 de cazuri noi de infecţie cu COVID-19, dintre care 35 de angajaţi ai şantierului şi şase angajaţi ai unor firme subcontractoare, trei dintre cazuri fiind vindecate, scrie agerpres.ro.

Citește și: E război total! Silviu Mănăstire îi răspunde lui Cătălin Tolontan: Când ai combinații politice cu cei de la USR-PLUS, e suficient să îi prostești pe cei mai slabi de înger

În toate aceste cazuri, reprezentanţii companiei au identificat contacţii acestor persoane asigurând intrarea lor în autoizolare şi au dezinfectat spaţiile/facilităţile în care aceştia şi-au desfăşurat recent activitatea.

Creşterea incidenţei de noi cazuri în rândul angajaţilor din şantier a determinat administraţia şantierului să implementeze o serie de noi măsuri pentru a combate împrăştierea virusului şi apariţia de alte cazuri.

Citește și: Cozmin Gușă îl face praf pe avocatul Gheorghe Piperea: Ipocrizia și nesimțirea din jurul scandalului Mugur Isărescu

Astfel, începând cu data de 25 iunie, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în incinta şantierului nu doar în spaţiile închise şi în cursele convenţie, ci şi în spaţiile deschise.

De asemenea, s-a început testarea COVID-19 pentru contacţii potenţiali ai cazurilor confirmate, s-a introdus lucrul în două schimburi, s-a introdus măsura termoscanării la punctele de acces în şantier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevăzute cu camere de termoscanare asigurând fluidizarea traficului şi triajul epidemiologic.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

"Suntem convinşi că aceste măsuri vor conduce la creşterea gradului de responsabilitate a tuturor angajaţilor şi colaboratorilor noştri, contribuind ferm la menţinerea unui climat de siguranţă şi sănătate adecvat continuării activităţii companiei'', au spus reprezentanţii şantierului.

De la începutul pandemiei şi până de 22 iunie, pe platforma şantierului fuseseră înregistrate trei cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care un deces.

Citește și: Bomba care aruncă în aer planul PSD-Pro România! Demiterea Guvernului Orban nu este posibilă până după 10 septembrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.