Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de migranţi, aflaţi la bordul unei ambarcaţiuni în Marea Neagră, salvaţi de poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă

migranti nava

Zeci de migranţi, aflaţi la bordul unei ambarcaţiuni în Marea Neagră, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă. Ei se aflau într-o navă pescărească, ce venea din Turcia, aceasta era supraaglomerată şi nu era echipată cu mijloace de salvare pentru persoanele aflate la bord, potrivit news.ro.

Garda de Coastă a transmis, joi, că poliţiştii de frontieră au descoperit pe direcţia localităţii Costineşti, o ambarcaţiune, care venea din Turcia, în care se aflau zeci de migranţi.

“În această dimineaţă, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanţă de şase mile marine de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află aproximativ 30 de persoane”, a transmis sursa citată.

Instituţia menţionează că ambarcaţiunea era supraaglomerată şi nu avea mijloace de salvare pentru toate persoanele de la bord.

“Având în vedere că ambarcaţiunea este supraaglomerată, neechipată cu mijloace de salvare pentru toate persoanele aflate la bord, fiind posibil ca persoanele care asigură conducerea acesteia să nu aibă pregătirea necesară, a fost identificat riscul punerii în pericol a vieţii persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieţii omeneşti pe mare”, a mai transmis Garda de Coastă.

Ambarcaţiunea va fi adusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

“Totodată, pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Constanţa. Cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, mai precizează comunicatul.

Garda de Coastă a precizat că, având în vedere că era o ţintă necunoscută în acel moment, nava Poliţiei de Frontieră a asigurat detecţia şi interceptarea navei, iar apoi a fost declanşată operaţiunea SAR, iar în sprijinul poliţiştilor de frontieră au venit şi specialiştii din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.