Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de migranţi au fost blocaţi pe o navă de salvare timp de 11 zile în apele teritoriale ale Tunisiei

Mondo News
imigranti mediterana

Zeci de migranţi au fost blocaţi pe o navă de salvare timp de 11 zile în apele teritoriale ale Tunisiei după ce autorităţile din această ţară au refuzat să-i debarce pe aceştia într-unul dintre porturile sale, a declarat luni un oficial al Semilunii Roşii tunisiene, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Migranţii, care au pornit la drum din Libia, au fost luaţi la bord pe 13 iulie în zona de căutare şi salvare din Malta de nava de aprovizionare Sarost 5. 

Ei au fost duşi mai târziu în apele teritoriale ale Tunisiei, unde debarcarea lor a fost blocată de autorităţile de acolo. Practic, migranţii sunt blocaţi din cauza unei dispute dintre Tunisia, Malta şi Italia privind cine ar trebui să-i primească. 

"Ne confruntăm cu o mare problemă. Migranţii au fost luaţi din zona de salvare a Maltei, dar până acum nu li s-a dat permisiunea de a intra în portul tunisian Zarzis", a declarat pentru DPA Monji Slim, un oficial al Semilunii Roşii.

Citește și: Bulgaria construiește un GARD la frontiera cu România: Cum și-au motivat decizia autoritățile de la Sofia

"Migranţii sunt extenuaţi. Este necesară o soluţie imediată", a spus Slim. 

Miercuri, o sursă din armata tunisiană a declarat pentru DPA că ambarcaţiunea s-a aflat în zona de intervenţie a Maltei, în timp ce Malta susţine că porturile tunisiene sunt mai aproape şi ele trebuie să-i primească pe migranţi. 

Autorităţile tunisiene se tem că dacă vor acorda permisiunea navei de a debarca migranţii vor deschide porţile pentru un aflux de refugiaţi şi solicitanţi de azil, în condiţiile în care mai multe ţări europene refuză să-i primească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.