Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de oameni evacuați, în Italia, din cauza unei bombe din al doilea război mondial

bomba

Aproape 54.000 de persoane, adică mai mult de jumătate din populaţia oraşului Brindisi, au fost evacuate duminică, pentru a permite dezamorsarea unei bombe britanice datând probabil din 1941, cea mai mare operaţiune de acest gen din Italia de la sfârşitul războiului, potrivit presei italiene, citată de AFP.

Bomba, de un metru lungime şi 220 de kilograme, a fost găsită pe 2 noiembrie în timpul unor lucrări de refacere a unei săli de cinema şi avariată de un exscavator, ceea ce face operaţiunea mai delicată, scrie La Repubblica.

Pe o rază de 1,5 kilometri în jurul locului unde a fost găsită bomba toată populaţia a fost evacuată şi, pe o rază mai mică de 500 de metri, alimentarea cu gaz a fost întrerupt. Cât timp au lucrat geniştii, traficul aerian şi liniile de cale ferată au fost întrerupte în zonă.

Mai mult de 1.000 de membri ai forţelor de ordine şi 250 de voluntari de la Protecţia Civilă au participat la aceastã operaţiune.

Evacuarea a peste jumătate din populaţia acestui oraş de circa 87.000 de locuitori a început sâmbătă, cu transferarea celor 217 de deţinuţi din închisoarea locală către o altă închisoare, a transmis agenţia AGI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.