Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de persoane din nord-estul Japoniei au primit ordine de evacuare în urma ploilor torenţiale

KCCI.com
Coreea de Nord Japonia

Zeci de mii de persoane din nord-estul Japoniei au primit miercuri ordine de evacuare în urma ploilor torenţiale care au produs inundaţii importante în această parte a ţării, au anunţat autorităţile locale, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Râul Mogami s-a revărsat în urma ploilor abundente în zona prefecturii Yamagata, inundând case şi drumuri, potrivit imaginilor video.

Localnicii au încercat să se adăpostească şi să respecte în acelaşi timp distanţarea socială, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis avertismente cu privire la inundaţii, alunecări de noroi şi debite crescute ale râurilor în condiţiile unor precipitaţii record înregistrate în unele zone din nord-estul ţării.

Citește și: Ludovic Orban, declarație controversată: 'i-a rămas mică' Constituția

În oraşul Akita din nordul Japoniei s-au înregistrat marţi precipitaţii record, înregistrându-se cantităţi de 110 mililitri de ploaie pe metru pătrat în şase ore, a precizat agenţia niponă.

Precipitaţii de până la 100 de mililitri pe metru pătrat au fost prognozate pentru partea de nord a insulei Kyushu, de 60 de mililitri pe metru pătrat pentru regiunea Kanto, incluzând Tokyo, şi de 40 de mililitri pe metru pătrat pentru partea de nord-est a ţării până joi dimineaţă, a precizat sursa citată.

La începutul acestei luni, ploi torenţiale s-au abătut asupra insulei Kyushu, din sudul Japoniei, provocând inundaţii majore şi zeci de alunecări de teren, în urma cărora peste 70 de persoane şi-au pierdut viaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.