Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de polițiști și jandarmi, controale la 'sânge' în minivacanța de Revelion

Aproximativ 24.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în fiecare zi, în perioada minivacanţei de Revelion, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"Având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile de protecţie sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acţiona în minivacanţa de Revelion pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor. Începând de astăzi şi până duminică, în fiecare zi vor acţiona în medie la nivel naţional aproximativ 24.500 de angajaţi MAI, cu 14% mai mulţi faţă de anul trecut. Acestora li se adaugă şi 2.300 de poliţişti locali. Efectivele de ordine publică vor avea o prezenţă vizibilă şi activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite şi pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale şi activităţile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-Cov-2", a declarat Dajbog, la sediul MAI.

Potrivit acesteia, numărul forţelor MAI mobilizate pentru ultima noapte din an va fi în medie cu 12% mai mare faţă de celelalte zile de minivacanţă.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

Dajbog a precizat că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat implicare maximă atât din partea factorilor de conducere cât şi a celorlalţi angajaţi aflaţi în misiune în aceste zile, şi a accentuat importanţa activităţilor preventive.

"Angajaţii MAI vor acorda o atenţie deosebită acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecţie sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradiţional se organizează petreceri cu un număr mare de persoane în case private, în localuri sau chiar în spaţii publice", a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Ea a amintit că în prezent sunt în vigoare mai multe prevederi care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, în funcţie de rata de infectare din fiecare zonă.

"Sunt interzise petrecerile şi evenimentele private, precum mese festive, în spaţii închise sau deschise. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 - 5,00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, precum şi pentru alte motive justificate prevăzute de lege. Pentru verificarea ordinului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere", a reamintit Monica Dajbog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.