Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de români din această zonă a țării vor plăti facturi cu 50% mai mici la energie

stiripesurse.ro
factura curent

Facturile la energie sunt un adevărat coșmar pentru majoritatea românilor, dar în zona Munților Apuseni există câteva localități unde oamenii plătesc facturi reduse cu 50%. Aceștia sunt beneficiari ai unei legi din 1996, iar plățile reduse la facturi s-ar putea aplica și oamenilor care locuiesc în Delta Dunării.

"Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu UAT-uri din Munţii Apuseni, va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50% şi solicită cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni care au contracte de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT-urilor în care domiciliază sau lucrează dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal", se precizează într-un comunicat al instituției, potrivit adevarul.ro.

Reprezentanţii Prefecturii Alba susţin că, din dialogul avut cu compania Electrica Furnizare, a rezultate că au fost analizate solicitările transmise prin intermediul a 21 de UAT- uri din judeţul lor, concluzia fiind că în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%.

Pentru restul de circa 12,47%, poziţii neconforme din punctul de vedere ale Electrica Furnizare SA, s-a demarat un dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.