Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de şcolari din Houston revin în clasele de predare pe fondul eşecului constant al învăţământului online

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala temperatura

Perioada "şcolii în pijamale" se va încheia în curând pentru elevii din Pasadena, un oraş din proximitatea metropolei Houston din statul american Texas, unde, deşi epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii, zeci de mii de şcolari vor reveni în clasele de predare, pentru a participa la cursuri organizate în format fizic, la începutul lunii ianuarie, din cauza rezultatelor şcolare îngrijorătoare înregistrate în toamna acestui an, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Până acum, familiile din această regiune puteau să aleagă între a-şi trimite copiii la şcoală şi să îi ţină acasă, cea din urmă opţiune fiind preferată pentru aproape jumătate dintre cei 50.000 de elevi din unităţile de învăţământ locale, de la grădiniţă şi până la ultimul an de liceu.

Însă, la finalul primelor examene organizate în toamna acestui an în Pasadena, oraş situat în proximitatea metropolei Houston, 40% dintre ei nu au obţinut note de trecere la nici măcar o singură testare pentru materiile studiate, un procent de peste două ori mai mare decât cel al elevilor care au învăţat în format fizic.

Pe durata anului şcolar 2019-2020, rata de eşec la examenele şcolare nu a depăşit pragul de 13% la nivelul tuturor elevilor.

Elevii care studiază online, ca şi cei care au revenit în şcoli "mă îngrijorează în privinţa capacităţii lor de a dobândi cunoştinţe fundamentale, însă copiii care învaţă în format virtual ne îngrijorează în special în acest moment", a declarat DeeAnn Powell, coordonatoarea unităţilor şcolare din această zonă

Districtul ei acoperă şi o mică parte din oraşul Houston, dar şi municipalităţile South Houston şi Pasadena, ai căror locuitori sunt în marea lor majoritate de origine hispanică.

DeeAnn Powell este conştientă de faptul că noua criză sanitară a agravat situaţia în care se află această populaţie, deja defavorizată.

"Cei mai mulţi dintre elevii noştri trăiesc în familii cu venituri mici", a explicat ea într-un interviu online. "Familiile în care ambii părinţi lucrează pot cu greutate să rămână acasă şi să se asigure că micii elevi învaţă ceva cu adevărat (...) Este, deci, o adevărată luptă din acest punct de vedere", a adăugat coordonatoarea americană.

Citește și: Modelul Eva Herzigova, depistată pozitiv cu SARS-CoV-2: 'Sunt recunoscătoare că trupul meu luptă puternic'

"Uneori, descoperim şi că elevii nu rămân acasă din motive de siguranţă: părinţii îi iau cu ei la locurile lor de muncă, la cumpărături sau la alte activităţi, fapte care îi îndepărtează de îndatoririle lor şcolare", a adăugat ea. Iar unii dintre adolescenţii din regiune au renunţat pur şi simplu la şcoală, pentru a lucra în supermarketuri sau în restaurante de tip fast-food.

Pentru ajutorarea elevilor din familiile cu cele mai mici venituri, autorităţile locale asigură sprijin material: "Furnizăm computere, plătim abonamentul la internet dacă este nevoie, însă problema principală este participarea la cursuri: să dormi sau să faci şcoala în pijamale este mult mai uşor decât să te îmbraci pentru o zi normală în clasă", a dezvăluit DeeAnn Powell.

"Niciun pericol"

Unele dintre districtele şcolare din regiune au renunţat deja la cursurile online. Altele rezervă de acum cursuri online doar pentru elevii care nu pot să meargă la şcoală din motive medicale sau pentru cei care au rezultate bune la examene.

În Houston, al patrulea oraş ca mărime din Statele Unite, familiile locale îşi păstrează posibilitatea de a opta pentru învăţământul la distanţă.

În acord cu părinţii lui, Lucas Donalson, în vârstă de 15 ani, se pregăteşte - fără prea mare entuziasm - să revină la şcoală la începutul lunii ianuarie, deşi spitalele din regiune se apropie de nivelul record de internări înregistrat în timpul verii.

"Nu văd niciun pericol să mă întorc la şcoală, stăm la o distanţă de aproape doi metri între noi, iar eu mă întâlnesc deja cu prietenii mei în această perioadă", a declarat adolescentul american.

În regiunea Houston, ca şi în alte zone, infectările detectate s-au produs în majoritatea cazurilor în afara cadrului şcolar. O serie de măsuri sanitare au fost implementate, precum purtarea obligatorie a măştilor sanitare, distanţarea fizică, prezenţa distribuitoarelor de gel dezinfectant în toate spaţiile publice, dezinfectarea cu regularitate a spaţiilor închise, testarea regulată a populaţiei.

Lucas Donalson recunoaşte că nu şi-a predat la timp toate temele şi lucrările de control în timpul şcolii online. Însă el pune acest lucru, parţial, pe seama profesorilor, care nu se descurcă foarte bine cu instrumentele informatice impuse, introducând uneori date eronate de predare sau chiar uitând să le precizeze.

"Unii dintre prietenii mei nu îşi predau temele pentru că nimeni nu este acolo pentru a le spune 'trebuie să faci asta', niciun clopoţel nu sună pentru a le reaminti că trebuie să schimbe materia de învăţare. Aşa că, la sfârşitul orelor, ei adorm", a dezvăluit adolescentul american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.