Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de spectatori au fost prezenţi sâmbătă, în Piaţa Mare, la Festivalul Internaţional de Folclor 'Cântecele Munţilor'

sibiu

Câteva zeci de mii de spectatori au fost prezenţi sâmbătă seara, în Piaţa Mare, la Festivalul Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor", care a reunit atât ansambluri din ţară, cât şi din străinătate, conform Agerpres.

Pe scenă au urcat dansatori din Arad, Constanţa, Suceava, dar şi din Cipru, Grecia, Serbia, Republica Moldova, Mexic şi Ucraina.

O apariţie inedită a fost cea a celor din compania "Monarca de Mexico", care au fost îmbrăcaţi tradiţional, purtând pene pe cap. Ansamblul mexican a prezentat dansuri aztece.

Cel mai emoţionant moment a fost cel oferit de compania de dans "Sonechko" din Ucraina, unii dintre cei mai talentaţi dansatori străini veniţi la festival şi care la final au venit pe scenă cu cu steagul lor naţional şi cel al Uniunii Europene. Veniţi pentru prima dată la festivalul de la Sibiu, dansatorii din Ucraina au impresionat publicul prin prezentarea tradiţiilor, momentele de balet, dar mai ales printr-un dans în care tinerii artişti au purtat haine militare, într-un moment artistic manifest pentru ţara lor, dans prezentat zilele trecute în cadrul festivalului.

"Acest moment simbolizează ziua de astăzi, războiul. Pe scenă arătăm că Ucraina este în noi, că o să biruim, ostaşii noştri cu mândria noastră, cu istoria Ucrainei şi o să fim cu toate popoarele europene împreună. Acest moment îl prezentăm de când s-a început războiul", a declarat recent, pentru AGERPRES, coregraful ansamblului, Guzun Mykhailo.

Acesta a explicat că printre dansatorii din acest ansamblu se numără şi un băiat care a luptat pe front şi are un picior amputat, el purtând o proteză cumpărată din banii strânşi de colegii săi, în spectacolele din afara ţării. Acest ansamblu din ţara vecină numără 350 de copii şi tineri, cu vârste între 4 şi 24 de ani, iar la festivalul "Cântecele Munţilor" de la Sibiu sunt prezenţi 40 de membri.

Ziua de sâmbătă s-a terminat cu un concert extraordinar susţinut de Andreea Voica şi Ansamblul "Timişul".

Spectatorii sunt aşteptaţi duminică la spectacole care vor avea loc la Centrul Cultural "Ion Besoiu" (ora 12,00) şi în Piaţa Mare (ora 19,00). În ultima zi de festival vor putea fi văzuţi dansatori din Sibiu, Constanţa, Suceava, Republica Moldova, Polonia, Serbia şi Georgia. De la ora 21,00 în Piaţa Mare va avea loc un spectacol cu tineri interpreţi de muzică populară, la care printre invitaţii speciali se numără Ionuţ Fulea şi Paula Seling.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.