Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de morți și sute de răniți în bombardamentele rebelilor din Siria

BBC
alep-siria

Cel puţin 19 civili au fost ucişi şi 120 au fost răniţi luni în bombardamente ale rebelilor asupra cartierelor controlate de forţele regimului la Alep, în nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP. 'Obuzele trase în timpul zilei de luni de grupări ale rebelilor asupra mai multor cartiere aflate sub controlul regimului s-au soldat cu 19 morţi, dintre care trei copii, şi 120 de răniţi', a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Potrivit agenţiei oficiale Sana, 16 oameni au murit şi alţi 86 au fost răniţi în 'tiruri ale grupării teroriste Frontul al-Nusra (ramura siriană a Al-Qaida) şi ale aliaţilor săi' asupra a cel puţin cinci cartiere rezidenţiale. De asemenea, potrivit OSDO, patru persoane, între care un copil, au murit în tiruri ale regimului asupra cartierelor controlate de rebeli, în estul localităţii Alep. Ziua de luni a fost una cu un bilanţ extrem de grav, înregistrându-se 23 de morţi. În total, începând de vineri, 86 de civili şi-au pierdut viaţa în acest oraş împărţit în două din iulie 2012 şi unde artileriile ambelor părţi, precum şi aviaţia regimului trag asupra locuitorilor.

Lupte sporadice între forţele regimului şi cele ale islamiştilor au avut loc în mai multe cartiere ale oraşului. În est, bombardamentele au avut loc în condiţiile în care aceste cartiere ale rebelilor sunt lipsite de apă şi de electricitate. În cartierele aflate în mâinile insurgenţilor, şcolile sunt închise din raţiuni de securitate. Bombardamentele au compromis armistiţiul încheiat în 27 februarie cu medierea Rusiei şi SUA, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.