Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de proiectile din Al Doilea Război Mondial descoperite de muncitori în timp ce săpau un şanţ, la Bujoreni

IGSU
proiectil

Mai multe persoane din comuna Bujoreni au fost evacuate din gospodăriile lor, marţi, după ce muncitorii care săpau un şanţ în apropiere au descoperit mai multe elemente de muniţie, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, iniţial în zonă au intervenit membrii serviciului de voluntari pentru situaţii de urgenţă din localitate, care au balizat zona, specialiştii pirotehnicieni sosiţi la faţa locului constatând că este vorba de 11 proiectile rămase din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale.

"S-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială pirotehnică, o autospeciala de prima intervenţie şi comandă, o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Specialiştii pirotehnicieni din cadrul inspectoratului au descoperit 11 proiectile, din Al Doilea Război Mondial, în stare avansată de degradare. Pentru maxima siguranţa au fost evacuate 12 persoane din inci gospodarii, care locuiau în proximitatea locului intervenţiei", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Reprezentantul ISU Vâlcea a precizat că în zonă, pirotehnicienii continuă cercetările pentru a se asigura că nu mai sunt alte elemente de muniţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.