Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de refugiaţi ucraineni, majoritatea femei și copii, au sosit în Târgu-Neamț: Înainte să mănânce, au cântat imnul național al Ucrainei

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

La Târgu-Neamţ au ajuns, joi, 66 de refugiaţi din Ucraina, majoritatea fiind femei şi copii, potrivit informaţiilor furnizate de prefectul Adrian-Vasile Niţă.

Refugiaţii au fost direcţionaţi către Centrul Social "Teodora", unde au primit mâncare, cafea şi ceai iar copiilor le-au fost oferite dulciuri.

Înainte să mănânce, refugiaţii ai cântat Imnul naţional al Ucrainei, potrivit Agerpres.

Prefectul Adrian-Vasile Niţă a precizat că 50 dintre refugiaţi vor pleca mai departe către Germania iar 16 vor fi cazaţi pentru două nopţi în localitatea Bicaz Chei, din judeţul Neamţ.

"Mamele cu copii, bătrânii şi două cazuri medicale care trebuie să ajungă în Germania vor fi îmbarcaţi într-un autocar cu destinaţia Munchen. Este vorba de 50 de persoane. Celelalte 16 persoane vor fi cazate o zi sau două la Bicaz Chei, prin grija primarului", a precizat prefectul.

Refugiaţii ucraineni au cu ei puţine bagaje iar unii dintre aceştia şi-au luat şi animalele de companie pe care le aveau acasă.

Neamţ este un judeţ-suport pentru cele aflate pe graniţa cu Ucraina sau Republica Moldova, pe unde intră în ţară refugiaţii din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.