Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de români din Germania înghesuiți la o slujbă în biserică fără măști

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Poliția din Essen, un oraș german din Renania de Nord-Westfalia, a întrerupt în seara zilei de joi, 21 ianuarie 2021, o slujbă religioasă organizată cu aproape 100 de participanți, într-o biserică de pe strada Altenessener, în ciuda restricțiilor anti-COVID în vigoare. Majoritatea credincioșilor prezenți la slujbă erau cetățeni români, informează Poliția germană.

Niciuna dintre persoanele prezente nu purta masca de protecție obligatorie și nu păstra distanța minimă necesară. De asemenea, nu exista nici măcar o listă de participanți înregistrată pentru monitorizarea ulterioară a contactelor”, se arată în comunicatul poliției.

Datorită încălcărilor flagrante ale prevederilor Ordonanței care reglementează măsurile de protecție împotriva coronavirusului, serviciul religios a fost suspendat imediat. Aproape 100 de participanți au fost conduși afară din biserică și au fost legitimați.
„Majoritatea celor prezenți sunt cetățeni români care locuiesc în Gelsenkirchen”, mai scriu polițiștii germani în comunicatul de presă.
A fost redactat un raport cu privire la abaterile celor prezenți la eveniment, fiind sesizată și administrația orașului Essen, în calitate de autoritate responsabilă cu aplicarea de sancțiuni.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.