Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de victime după un atentat terorist în Yemen

yemen

Indivizi înarmaţi au lansat vineri un atac asupra unui azil de bătrâni din Aden, oraş în sudul Yemenului, provocând moartea a 17 persoane, printre care patru asistente indiene, relatează Xinhua, care citează surse din serviciile de securitate yemenite.

''Un grup de bărbaţi bine înarmaţi a atacat azilul de bătrâni din districtul Sheikh Othman din Aden, deschizând focul la întâmplare după ce au ucis paznicii clădirii'', a declarat un oficial din serviciile de securitate locale, sub acoperirea anonimatului. Un reprezentant al administraţiei locale din Aden a anunţat că ''bărbaţi suspectaţi a face parte din filiala yemenită a grupării Stat Islamic (SI) se află la originea atacului terorist asupra azilului''. El a adăugat că azilul respectiv este condus de o misiune de caritate creştină. O coaliţie condusă de Arabia Saudită a intervenit pentru susţinerea guvernului din Yemen din martie 2015, în încercarea de a recuceri ţara de la rebelii şiiţi houthi, acuzaţi de legături cu Iranul, care au cucerit vaste teritorii din acest stat. Aceste violenţe s-au soldat cu peste 2.800 de morţi în rândul civililor, potrivit ONU.

Numai în cursul lunii decembrie au fost ucişi în Yemen cel puţin 81 de civili, cei mai mulţi în raiduri aeriene ale coaliţiei conduse de Riad. Într-un raport, Înaltul Comisariat ONU pentru drepturile omului a indicat faptul că a primit "informaţii alarmante" privind presupusa utilizare de bombe cu fragmentare de către forţele coaliţiei în provincia Hajjah, frontalieră cu Arabia Saudită, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.