Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de zboruri spre/dinspre Aeroportul Internaţional din Paris au fost anulate din cauza grevei angajaţilor

stiri.md
avion comercial

Angajaţii de la principalul Aeroport internaţional din Paris, Roissy-Charles de Gaulle, au intrat vineri în grevă, ceea ce a impus anularea a aproximativ 10% dintre zborurile spre/dinspre acest aeroport şi a creat noi perturbări la debutul sezonului turistic estival, transmite Reuters.

Zeci de angajaţi din rândul personalului de la sol au protestat în faţa unui terminal de pe Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle cerând o majorare salarială mai semnificativă care să compenseze pentru inflaţia crescută, fiind încurajaţi de creşterea cererii pentru călătoriile cu avionul şi deficitul de personal creat, printre altele, şi de pandemia de COVID-19, potrivit Agerpres.

Operatorul aeroportuar ADP a informat că se aşteaptă ca 100 de zboruri, 50 spre şi 50 dinspre Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, să fie anulate pe parcursul zilei de vineri.

Potrivit Reuters, au început să se formeze cozi lungi în interiorul terminalelor aeroportului pe măsură ce unii pasageri caută zboruri alternative iar alţii au ajuns mai devreme în aeroport de teama perturbărilor.

"Suntem aici de la trei dimineaţa şi aşteptăm în continuare", a spus Philippine Tournier, care a rezervat un zbor spre Cancun, Mexic.

În paralel, echipa managerială de la compania aeriană scandinavă SAS şi piloţii poartă vineri ultima rundă de discuţii în încercarea de a evita o grevă care ar urma să înceapă la miezul nopţii şi care ar paraliza o mare parte din operaţiunile companiei aeriene.

La Paris, Nadia Gabruch, unul dintre agenţii de poartă care lucrează pe Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, spune că există o criză semnificativă de personal. "Am primit ieri telefoane, chiar dacă eram în vacanţă, şi am fost întrebaţi dacă vrem să lucrăm", spune Nadia Gabruch, care câştigă 1.800 de euro pe lungă după 20 de ani de activitate.

După ce criza COVID-19 a lovit industria călătoriilor, operatorul aeroportuar ADP şi sindicatele sale au semnat anul trecut un acord care includea salarii mai mici. Însă acum angajaţii spun că situaţia economică s-a schimbat. Sindicatele cer o majorare salarială netă de 300 de euro pe lună, o solicitare respinsă de ADP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.