Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zegrean: Nu am vrut să atacăm SRI, am vrut ca textul legii să fie clar

Augustin-Zegrean

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat marţi că decizia CCR privind interceptările nu este un atac la adresa SRI ori a altcuiva, ci s-a dorit o clarificare a textului de lege, care a fost considerat "nepredictibil şi neclar". 

"Având în vedere textul de lege din articolul 42 alin. 1 din Codul de procedură penală care a fost introdus în 2014 (...) o sintagmă acolo care spune "şi alte instituţii specializate ale statului", noi am căutat în toată legislaţia să vedem care sunt alte instituţii specializate ale statului care fac activitate de urmărire penală, ori nu am găsit aşa ceva. Deci, textul a fost considerat nepredictibil, neclar şi de aceea a fost declarat neconstituţional. Nu am vrut să atacăm nici SRI-ul, nici pe altcineva. Pur şi simplu, am vrut ca textul să fie clar", a spus Zegrean la TVR 1. 

El a arătat că, prin prisma respectivei decizii, nu există pericolul ca vreo persoană anchetată să scape de răspundere, dacă este vinovată, punctând că judecătorul este cel care apreciază asupra probelor. 

Totodată, preşedintele CCR a precizat, răspunzând unei întrebări, că Parlamentul răspunde "extrem de rar" la solicitările de puncte de vedere. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.