Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski a 'explodat': 'Rușii sunt nebuni? Bolnavi? Ce putem vorbi dacă ne atacă cu 54 de rachete în jumătate de zi? Par să trăiască pe o altă planetă'

BBC
Volodimir Zelenski

Președintele a menționat că nu se poate vorbi de negocieri cu Rusia, deoarece Federația Rusă este o țară teroristă. Iar sfârșitul războiului va avea loc numai atunci când Ucraina va returna toate teritoriile ocupate temporar, inclusiv Donbass și Crimeea.

Președintele Volodimir Zelenski a spus acest lucru într-un interviu acordat televiziunii cehe. El a menționat că pentru el nu contează dacă cineva îl împinge la înțelegeri cu rușii.

"Am fost deja acolo (n. r.: în acorduri). Pentru noi nu este nimic nou, nici surprize. Știu deja cum se va încheia această poveste", a spus el.

Zelenski a subliniat că autoritățile ruse, în loc să urmeze calea diplomatică, mint pur și simplu. Prin urmare, potrivit acestuia, nu pot exista negocieri cu Kremlinul.

"Ieri ne-au spus că vor să oprească războiul, iar astăzi ne-au atacat cu 54 de rachete. Sunt nebuni, sunt bolnavi? Ce putem vorbi cu ei dacă ne atacă cu 54 de rachete în jumătate de zi? Par să trăiască pe o altă planetă", a spus Zelenski.

Președintele a subliniat că nu vor exista compromisuri cu Rusia, iar Ucraina are nevoie doar de o victorie completă.

"Nu este o chestiune de compromis. Desigur - doar victorie! Dar trebuie să facă pași înapoi, înapoi. Ei pot aștepta ca noi să de-ocupăm aceste teritorii ale noastre. Vom pierde foarte mulți oameni și vor pierde mulți oameni. Și asta e o tragedie. Pentru că se pot retrage dincolo de granițele noastre. Și asta e tot ... și atunci ei pot spune: 'Să căutăm' nu un compromis, ci un fel de soluție cu privire la modul de a trăi în următoarea sută de ani", a explicat el.

"Dincolo de granițele noastre, în special din Crimeea, pentru că acesta este teritoriul nostru. Pentru că altfel, dacă nu vor să renunțe la Crimeea și Donbass, va însemna că războiul nu s-a oprit", a spus Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.