Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski apare din nou pe linia frontului - Vizită într-un oraș intens bombardat de ruși

zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat joi la Herson (în sudul ţării), unde a vizitat o parte din infrastructura distrusă de trupele ruse, au relatat surse ale Biroului prezidenţial de la Kiev pe contul acestuia de Twitter, potrivit EFE şi AFP.

Această deplasare în Herson are loc la o zi după ce preşedintele Zelenski a efectuat o vizită la forţele ucrainene care apără oraşul asediat Bahmut în regiunea Doneţk (estul ţării).

Regiunea Herson a fost ocupată de trupele ruse încă de la începutul invaziei, dar apoi a fost parţial recucerită de trupele ucrainene.

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Posad-Pokrovske, conform imaginilor difuzate de preşedinţia ucraineană, o localitate care a suferit importante distrugeri şi a fost ocupată de trupele ruse până la retragerea lor toamna trecută.

Miercuri, Zelenski i-a decorat pe soldaţii care participă la apărarea oraşului Bahmut şi a fost informat la faţa locului despre situaţia din teren, unde au loc cele mai crâncene lupte de pe frontul ucrainean de mai multe luni de zile.

Surse militare ucrainene au declarat joi că Rusia încearcă în continuare să preia controlul asupra Bahmut (est), dar că asalturile sale pierd din elan, iar armata ucraineană 'va profita de aceasta foarte curând' pentru a-i alunga pe ruşi complet din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.