Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski cere întăriri: Ucraina are nevoie de apărare aeriană pentru a proteja exporturile de cereale

rtve.es
zelenski

Zelenski cere întăriri: Ucraina are nevoie de apărare aeriană pentru a proteja exporturile de cereale

Ucraina are nevoie de întărirea apărării aeriene pentru a-și proteja rutele de export de cereale, precum și regiunile de la granița cu Rusia, a declarat, sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, conform Mediafax.

Liderul ucrainean a făcut solicitarea în cadrul unui summit internațional privind securitatea alimentară desfășurat la Kiev.

„Există un deficit de apărare aeriană, acesta nu este un secret", a declarat Zelenski la summitul „Cereale din Ucraina", la care au participat înalți oficiali din țări europene, inclusiv președintele elvețian Alain Berset și premierul lituanian Ingrida Simonyte.

Zelenski a ținut discursul la câteva ore după cel mai mare atac cu drone din timpul războiului, lansat de ruși. În noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a atacat Ucraina cu 75 de drone. Conferința de presă comună a celor trei lideri a fost întreruptă de o altă sirenă de raid aerian.

Zelenski a mai spus că Ucraina va primi de la partenerii săi străini nave care vor însoți convoaiele de vapoare cu marfă din porturile ucrainene pentru a garanta securitatea transporturilor.

„Am acorduri cu mai multe țări privind însoțirea convoaielor de către ucraineni, folosind echipamente străine", a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a adăugat că speră să rezolve deficitul de apărare antiaeriană prin noi livrări de la parteneri și prin creșterea propriei capacități de producție.

Ucraina, un exportator major de cereale, a folosit câteva coridoare din Marea Neagră pentru a evita blocada rușilor. Actualele coridoare de export de cereale din Marea Neagră ale Ucrainei pornesc din porturile din regiunea Odesa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.