Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski cere NATO să lanseze lovituri 'preventive' împotriva Rusiei, în loc să 'aștepte loviturile nucleare ale Rusiei'

BBC
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că NATO ar trebui să lanseze lovituri „preventive” împotriva Rusiei, în loc să „aștepte loviturile nucleare ale Rusiei”.

„Ce ar trebui să facă NATO? Eliminarea posibilității ca Rusia să folosească arme nucleare.... Lovituri preventive, astfel încât să știe ce li se va întâmpla dacă le folosesc. Nu invers - așteptând loviturile nucleare ale Rusiei pentru ca apoi să poată spune: "Ah, sunteți așa, ei bine, iată că ne-o țineți departe de noi! Reconsiderați utilizarea presiunii acestora. Iată ce ar trebui să facă NATO: să-și reconsidere utilizarea”, a declarat Zelenski într-un discurs la Institutul Lowy din Australia, pe care l-a susținut prin legătură video, potrivit Ukrinform.

După cum s-a relatat, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, amenință în mod regulat că va folosi arme nucleare împotriva Ucrainei. După ultimele amenințări nucleare ale dictatorului rus, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu consideră că este vorba de o „cacealma” și că ia în serios amenințările nucleare ale Rusiei.

În septembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un discurs adresat rușilor că Occidentul a depășit orice limită în politicile sale antirusești și că amenință constant Rusia. În cuvintele sale, Occidentul a recurs la șantaj nuclear și la utilizarea armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei.

Scenariile în care Rusia poate folosi teoretic armele nucleare sunt prezentate în doctrina militară rusă și în Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Potrivit documentelor, acest lucru este posibil în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei sau a aliaților săi cu arme de distrugere în masă, sau al unei agresiuni cu arme convenționale, atunci când existența statului însuși este amenințată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.