Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski dă de pământ cu Uniunea Europeană: 'Întârzierea artificială a banilor este fie o infracțiune, fie o greșeală!'

Nexta
Volodimir Zelenski Emmanuel Macron

Uniunea Europeană (UE) întârzie în mod artificial acordarea de asistență macrofinanciară Ucrainei în valoare de 8 miliarde de euro, a declarat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"În fiecare zi și în moduri diferite, le reamintesc unor lideri ai UE că pensionarii ucraineni, psihiatrii noștri, profesorii noștri și alte persoane care depind de plățile bugetare nu ar trebui să fie ținute ostatice indeciziei sau birocrației lor", a declarat Zelenski în discursul său de seară publicat pe canalul său Telegram. „Opt miliarde de euro pentru Ucraina sunt acum suspendate. Iar o astfel de întârziere artificială a asistenței macrofinanciare pentru statul nostru este fie o infracțiune, fie o greșeală"."

Zelenski nu a numit o anumită țară care întârzie furnizarea de asistență Ucrainei. El și-a exprimat, de asemenea, speranța că "aceasta este încă o greșeală și va fi corectată".

Anterior, vicepreședintele biroului președintelui Ucrainei, Igor Zhovkva, a acuzat Germania că blochează asistența macrofinanciară în valoare de 9 miliarde de euro Potrivit acestuia, Ucraina a primit deja 1 miliard de euro, însă Germania și alte câteva țări europene întârzie furnizarea restului de 8 miliarde de euro.

Joi, Reuters a informat că Uniunea Europeană intenționează să formeze un nou pachet de asistență financiară pentru Ucraina în valoare de 8 miliarde de euro până în septembrie. O parte din fonduri vor fi acordate Kievului sub formă de granturi, iar restul - sub formă de împrumuturi. Înainte de aceasta, Comisia Europeană a finalizat transferul a 1 miliard de euro către Ucraina ca asistență macrofinanciară pentru credite convenită în iunie și iulie. Consiliul UE la nivel ministerial pentru economie și finanțe din 12 iulie a aprobat împrumutul corespunzător Kievului.

Pe 18 mai, Comisia Europeană a anunțat pregătirea unui program de urgență de creditare macrofinanciară a Ucrainei, în valoare de 9 miliarde de euro în baza garanțiilor UE, până la sfârșitul acestui an. Creditul aprobat de 1 miliard de euro a fost prima tranșă din cadrul acestui program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.