Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski dezvăluie elementele-cheie de care are nevoie pentru a exercita presiune asupra Rusiei

captura youtube
zelenski

Abia întors din turneul său european unde a obţinut mai mult armament pentru Ucraina, dar nu şi avioane, preşedintele Volodimir Zelenski le-a spus miercuri seara compatrioţilor că atacurile recente ale Rusiei demonstrează că este nevoie de şi mai multă întărire a apărării şi de o mai mare mobilizare a comunităţii internaţionale pentru a face presiuni asupra Moscovei, scrie news.ro.

„Astăzi am avut mai multe întâlniri pregătitoare cu privire la noi măsuri de consolidare a apărării noastre şi a poziţiei noastre internaţionale”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul transmis miercuri seara.

El a menşionat că în cursul zilei au avut loc bombardamente ruseşti asupra regiunii Herson, care au curmat viaţa unui copil. „A fost vorba de un băiat. Numele lui era Vsevolod. În luna iulie, ar fi împlinit şase ani. A fost un alt atac de artilerie al teroriştilor. Oamenii se aflau pe stradă, lângă un magazin obişnuit”, a spus Zelenski, care a transmis condoleanţe.

Situația pe front

De asemenea, el a spus că au fost bombardamente şi în regiunile Sumî, Dnipro, Zaporojie şi Donbas. „Asta dovedeşte din nou şi din nou că avem nevoie de o consolidare şi mai mare a lumii pentru a pune presiune asupra Rusiei, de mai multă forţă pentru soldaţii noştri pentru a distruge fiecare poziţie teroristă şi de mai mult sprijin pentru poporul nostru, pentru a salva vieţi şi a readuce securitatea în oraşele şi satele noastre”, a arătat preşedintele ucrainean.

Zelenski a amintit în context că soţia sa, Olena Zelenska, a fost în Republica Coreea, unde a avut diverse acţiuni, întâlniri şi discuţii la diferite niveluri. „Îi mulţumesc domnului preşedinte al Republicii Coreea pentru condamnarea clară a agresiunii ruseşti şi pentru sprijinul acordat eforturilor globale pentru pace”, a menţionat Zelenski.

Recunoștință pentru aliați

El a subliniat şi importanţa rezoluţiei finale a summitului Consiliului Europei desfăşurat zilele acestea în Islanda, în care se exprimă sprijinul pentru formula ucraineană de pace. „Este important ca Europa să fie atât de unită pentru un plan de pace onest”, a punctat Zelenski. „Pe baza acestei consolidări, vom continua să limităm capacitatea statului terorist de a continua această agresiune şi vom creşte şi mai mult capacitatea noastră de a face dreptate, de a ne elibera ţara şi de a ne salva poporul”, a explicat liderul ucrainean.

Liderul de la Kiev a menţionat şi o declaraţie adoptată de Parlamentul Estoniei care cere NATO să sprijine Ucraina pentru a devenit membru cu drepturi depline al NATO. „Mulţumesc poporului estonian şi întregii clase politice estoniene pentru sprijinul lor clar pentru securitatea noastră comună euro-atlantică. Le mulţumesc tuturor celor care ne ajută să ne apărăm poporul, Ucraina şi viaţa în general!”, a transmis Zelenski.

În final, ca în fiecare seară, el i-a omagiat pe soldaţii ucraineni care se află în luptă, afirmând că în estul ţării, în epicentrul bătăliilor - aluzie la Bahmut - se fac „eforturi extraordinare pentru a împiedica inamicul să avanseze”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.